Happy Horse met naam top 100 namen baby

De top 100 meest populaire meisjesnamen van 2022

Bent u in verwachting van een meisje, dan is het logisch dat u gaat nadenken over een leuke naam voor uw kindje. Maar er zijn zo veel namen waar u uit kunt kiezen, waardoor het uitzoeken van een leuke naam een lastige opgave is. Welke naam vindt u bijvoorbeeld mooi bij de achternaam passen. Zeg het een paar keer hardop en u hoort vanzelf of het dé naam is die u uw kleine meid gaat geven. Opschrijven van de naam helpt ook goed zodat u kunt zien of het bij elkaar past. Ook de initialen zijn een belangrijk punt, maakt u met de initialen van de betreffende naam geen gekke combinatie of afkorting? Genoeg om over na te denken bij het uitzoeken van de juiste naam. Om u een handje op weg te helpen geven we u een aantal tips en ideeën om over na te denken bij de zoektocht. En natuurlijk een lijst van babynamen volgens de laatste trends.

Meisjesnamen met een betekenis

Wilt u uw kleine meid een mooie naam met betekenis geven, omdat u de achterliggende gedachte zo mooi vindt? Dan zit u bij veel namen wel goed. De meeste namen in de top 100 meisjesnamen hebben namelijk wel een betekenis. Wij hebben 10 voorkomende meisjesnamen uit de top 100 met een mooie betekenis voor u uitgelicht.

 1. Amy: deze naam volgt uit het Franse woord 'aimer'. Dit betekent uiteraard 'liefhebben'.
 2. Emma: afkomstig van namen die beginnen met ermin of irmin, wat 'verbonden' en 'krachtig' betekent. Het Germaanse woord ermena heeft ook een link met Emma, dit betekent 'groot' of 'geweldig'.
 3. Fleur: in het Frans is een Fleur een bloem. Daarnaast komt deze naam van de naam Flora, die de godin van de bloemen en de lente was.
 4. Julia: afgeleid van de Latijnse familie Julius, wat lijkt op het Griekse woord ioulos. Dit betekent 'jeugdige'.
 5. Lotte: de afgeleide naam van Charles is Charlotte, daar komt Lotte dan ook uit voort. De naam Charles komt uit het Germaans (net als Karel) en betekent 'vrije man'. Dezelfde betekenis geldt voor Lotte.
 6. Mila: deze naam is afkomstig van de Slavische naam Ludmilla. Dit woord bestaat uit twee delen, namelijk lud- en -mila, wat samen ‘geliefd bij het volk’ betekent. De betekenis van Mila is dan ook 'geliefd'.
 7. Olivia: samen met de naam Olivier heeft Olivia als betekenis een olijfboom, in het Latijn is een 'olivarius' bijvoorbeeld ook een olijfboom.
 8. Roos: een variant van de naam Rosa wat in het Latijn 'roos' betekent. In de Germaanse taal betekent Roos dan weer 'roem'.
 9. Sophia: deze naam komt uit het Grieks en betekent '(levens)wijsheid'.
 10. Yara: komt van de naam Jaromir, oftewel twee samengestelde woorden die allebei een andere betekenis hebben. Jaro betekent in het Slavisch 'heftig van karakter' en mir betekent 'beroemd'.

10 meisjesnamen die beginnen met een klinker

In tegenstelling tot jongensnamen, beginnen meisjesnamen veel vaker met een klinker én eindigen ze ook nog eens vaak met de letter 'a'. Denk bijvoorbeeld aan Anna, Isa, Laura, Eva en Nina. De a-klank en andere klinkers worden vaak geassocieerd met zacht en lief. Dat past dus super goed bij stoere korte namen, om deze meisjesnamen toch nog een lieve klank mee te geven. In de top 10 vindt u al 8 namen die met een klinker eindigen, maar ook verderop in de top 100 vindt u nog meisjesnamen die eindigen met een klinker. Maar welke populaire namen beginnen dan met een klinker (en eindigen er ook nog eens mee)? Ontdek ze snel!

 1. Amy / Amélie
 2. Anna / Anne
 3. Elena / Eline / Elaine / Eliane
 4. Elise / Elisa
 5. Emma / Ella
 6. Eva / Ava
 7. Evi / Ivy
 8. Isa / Isé
 9. Isabelle / Isabella
 10. Olivia

Top 100 meisjesnamen van 2022

U kwam uiteraard hier, vanwege de 100 meisjesnamen die wij voor u op een rijtje hebben gezet. Waar deze namen vandaan komen? Uit ons eigen bestand! Jaarlijks worden er duizenden babymutsjes met naam besteld in onze webshop. Wij kunnen daarom perfect een namenonderzoek doen met populaire meisjesnamen. Deze lijst bestaat dan ook uit de top 100 meisjes namen die in het jaar 2022 het vaakst op een babymutsje werden gedrukt. Neem snel een kijkje en wie weet zit de naam van uw ongeboren kindje er wel tussen!

 1. Olivia
 2. Mila
 3. Nora
 4. Marie
 5. Louise
 6. Ella
 7. Julia
 8. Noor
 9. Anna
 10. Camille
 11. Emma
 12. Elena
 13. Renée
 14. Alice
 15. Liv
 16. Amélie
 17. Elise
 18. Mia
 19. Luna
 20. Lena
 21. Lucie
 22. Julie
 23. Manon
 24. Juliette
 25. Ellie
 1. Lina
 2. Lily
 3. Billie
 4. Mona
 5. Nina
 6. Sofia
 7. Lotte
 8. Oona
 9. Féline
 10. Leonie
 11. Sara
 12. Amira
 13. Helena
 14. Ada
 15. Céleste
 16. Esmée
 17. Jade
 18. Eva
 19. Lia
 20. Flo
 21. Lara
 22. Lou
 23. Alix
 24. Cilou
 25. Florence
 1. Yara
 2. Amelie
 3. Amina
 4. Charlotte
 5. Inaya
 6. Lea
 7. Nora
  58.Odette
 8. Rosie
 9. Alina
 10. Elisa
 11. Jeanne
 12. Livia
 13. Axelle
 14. Emilia
 15. Romée
 16. Eloïse
 17. June
 18. Rosalie
 19. Victoria
 20. Zoë
 21. Alba
 22. Fleur
 23. Noé
 24. Amelia
 1. Aya
 2. Ottelie
 3. Fran
 4. Hailey
 5. Millie
 6. Sophia
 7. Aline
 8. Fe
 9. Giulia
 10. Fien
 11. Febe
 12. Ida
 13. Janne
 14. Marilou
 15. Stella
 16. Amber
 17. Estelle
 18. Feline
 19. Gloria
 20. Ines
 21. Lola
 22. Lucy
 23. Maria
 24. Chloé
 25. Cleo

Populaire producten met naam

Gratis babymutsje met naam aanvragen

Zodra u bent bevallen kunt u super leuke baby items met naam laten bedrukken. Denk aan rompertjes, t-shirts met korte mouwen en een babypakje of juist een houten kist voor herinneringen, Little Dutch speelgoed en nog veel meer. Neem vooral eens een kijkje op onze website. Maar wist u dat wij ook samenwerken met WIJ.nl? Zodra u bent bevallen en u de naam van uw meisje weet, kunt u via WIJ een gratis babymutsje aanvragen. Ook vindt u bij WIJ meer informatie over de voorwaarden voor het bestellen.