Speendoekje teddy met naam top 100 namen baby

De top 100 meest populaire jongensnamen van 2022

Als u in verwachting bent is het eerste waar u aan gaat denken natuurlijk de naam die u uw zoontje of dochtertje gaat geven. En laat dit nou net één van de lastigste dingen zijn die er is. Er zijn zoveel leuke namen die u aan uw kleintje kunt geven, maar welke vindt u nou het leukst en het beste passen? Het is leuk om over na te denken, maar de uiteindelijke naam kiezen blijft een dingetje. U geeft uw kleintje tenslotte een naam die hij voor de rest van zijn leven bij zich draagt. In het proces van het kiezen van de juiste naam zijn er vele vragen die u uzelf vooraf gaat stellen, waaronder 'wil ik mijn kindje een naam geven met een betekenis, zo ja welke betekenis?', 'wil ik een genderneutrale naam aan mijn kindje geven?' of 'wil ik mijn kindje vernoemen naar een familielid, en zo ja welk familielid?' In dit blog helpen wij u met allerlei suggesties voor jongensnamen volgens de laatste trends. Want een lijst van babynamen helpt u als geen ander om tot dé naam van uw kindje te komen.

Jongensnamen met een betekenis

Het geven van een naam met betekenis is een super mooie achterliggende gedachte. De meeste namen in de top 100 jongensnamen hebben een betekenis. Wij hebben voor u de 10 meest voorkomende jongensnamen met een mooie betekenis opgesomd.

 1. Adam: deze naam wordt in de Bijbel gebruikt voor de eerste persoon op de wereld. In het Hebreeuws betekent de naam ook wel 'mens'.
 2. Finn: in Ierland wordt de naam gezien als die van een held, maar het betekent 'eerlijk'. Finn is een naam van Scandinavische afkomst.
 3. Guus: is herleid van de naam Augustus. Augustus komt van 'augere' wat 'vermeerderen' betekent.
 4. Jens: Jens is afgeleid van de Hebreeuwse naam Johannes. Het betekent 'God is genadig'. Jens is van oorsprong een Deense naam.
 5. Luca / Lucas: de naam is afgeleid van de naam Lucanus en heeft als betekenis 'afkomstig uit Lucanië (Zuid-Italië)'.
 6. Liam: de naam is een variant van Wilhelm wilskracht, streven, beschermer, koning.
 7. Mason: van oorsprong is dit een achternaam, van personen die met stenen werkten. Sinds de jaren 00's gebruiken we de naam ook als voornaam en heeft het de betekenis 'iemand die met steen werkt'.
 8. Owen: is een Engelse naam die is afgeleid van de Griekse naam Eugenius. Dit betekent ook wel 'van adel geslacht' of 'welgeboren'.
 9. Quinn: deze naam werd vroeger gebruikt voor de vijfde zoon die werd geboren en later ook voor het kind dat in de vijfde maand werd geboren. Het is een afkorting van Quintus, wat in het Latijn 'vijfde' betekent.
 10. Sam / Sem: verkorte naam van Samuel, wat ook wel 'de naam is God' of 'van God gebeden' betekent. Komt uit het Hebreeuws.

10 jongensnamen die ook als meisjesnaam gegeven worden

Oftewel genderneutrale namen. U ziet ze tegenwoordig vaak, doordat de ouders van nu hun kinderen niet meer per se een naam willen geven die wordt geïdentificeerd met een man of een vrouw. Ook willen ze hun kind de kans geven later zelf te ontdekken met welk gender zij zich identificeren. De 10 namen die jongens en meisjes kunnen dragen vindt u hier.

 1. Bobbie / Bobby
 2. Charlie / Charly / Charley
 3. Demi / Demy
 4. Jamie / Jaimy
 5. Jip
 6. Marijn
 7. Nicky
 8. Noa / Noah
 9. René / Renée
 10. Robin

Top 100 jongensnamen van 2022

En dan gaan we nu naar de lijst waar u natuurlijk daadwerkelijk voor kwam. Bij Simply colors worden jaarlijks duizenden babymutsjes met naam besteld. Dat betekent dat wij super goed kunnen onderzoeken welke jongens namen het meest populair waren. Wij hebben alle gegevens van 2022 onderzocht en op basis daarvan de populairste jongensnamen van het jaar op een rijtje gezet. Neem snel een kijkje en wie weet zit de naam van uw ongeboren kindje er wel tussen!

 1. Thomas
 2. Lucas
 3. Louis
 4. Nathan
 5. Noah
 6. Arthur
 7. Maxime
 8. Mohamed
 9. Nicolas
 10. Simon
 11. Victor
 12. Robin
 13. Tom
 14. Hugo
 15. Adam
 16. Liam
 17. Alexandre
 18. Jules
 19. Antoine
 20. Robbe
 21. Mathis
 22. Jonas
 23. Dylan
 24. Théo
 25. Luca
 1. Milan
 2. Gabriel
 3. Julien
 4. Romain
 5. Mathias
 6. Wout
 7. Lars
 8. Alexander
 9. Ruben
 10. Seppe
 11. Matteo
 12. Guillaume
 13. Benjamin
 14. Loïc
 15. Kobe
 16. Sam
 17. Florian
 18. David
 19. Senne
 20. Daan
 21. Elias
 22. Maxim
 23. Ethan
 24. Arne
 25. Rayan
 1. Samuel
 2. Jens
 3. Martin
 4. Jasper
 5. Aaron
 6. Sacha
 7. Raphaël
 8. Niels
 9. Kevin
 10. Adrien
 11. Axel
 12. Quentin
 13. Arnaud
 14. Gilles
 15. Lukas
 16. Anthony
 17. William
 18. Tristan
 19. Bryan
 20. Stan
 21. Matthias
 22. Brent
 23. Mathieu
 24. Clément
 25. Quinten
 1. Alexis
 2. Diego
 3. Sander
 4. Vincent
 5. Jonathan
 6. Yanis
 7. Oscar
 8. Thibault
 9. Mathéo
 10. Bram
 11. Jelle
 12. Michiel
 13. Jason
 14. Vince
 15. Arno
 16. Dries
 17. Valentin
 18. Jarne
 19. Baptiste
 20. Emile
 21. Mats
 22. Xander
 23. Finn
 24. Leon
 25. Rune

Populaire producten met naam

Tips voor het kiezen van een jongensnaam

Maar hoe kiest u nou de beste jongensnaam uit zo'n lijst? Al die verschillende namen, soms maakt dat het maken van een keuze juist nog lastiger. Als het goed is zitten er tal van namen tussen waarvan u direct al weet dat die het nooit gaan worden. Wij geven u graag nog een aantal tips wanneer jullie toe zijn aan het uitkiezen van een naam.

 1. Past de naam die jullie leuk lijkt bij de achternaam? Zeg de voor- en achternaam eens een aantal keer hardop om te kijken of het goed past en klinkt. Ook de initialen bepalen een groot deel van het kiezen van de naam. Zeg het niet alleen hardop, maar schrijf de naam ook eens voluit op.
 2. Zoek de betekenis van een naam op en check of de naam in een andere taal geen gekke betekenis heeft.
 3. Willen jullie een populaire naam die vaak voorkomt of juist eentje die u niet zo vaak hoort? Vaak kan de spelling daar ook nog een rol in spelen. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een alternatieve spelling kiezen, zoals Nyck in plaats van Niek.

Gratis babymutsje met naam aanvragen

Zodra u bent bevallen kunt u super leuke baby items met naam laten bedrukken. Denk aan rompertjes, t-shirts met korte mouwen en een babypakje of juist een houten kist voor herinneringen, Little Dutch speelgoed en nog veel meer. Neem vooral eens een kijkje op onze website. Maar wist u dat wij ook samenwerken met WIJ.nl? Zodra u bent bevallen en u de naam van uw kindje weet, kunt u via WIJ een gratis babymutsje aanvragen. Ook vindt u bij WIJ meer informatie over de voorwaarden voor het bestellen.